tisdag 31 mars 2009

Sommar, sommar, sommar...

Nu när solen börjar titta fram så kommer jag på mig själv med att titta på utemöbler. Vi har både ett uterum och ett trädäck som behöver möbleras. Det är jätte svårt... vilken stil ska man välja, vilken färg... Trä, plast eller konstrotting? Nedan möblemang från IKEA tilltalade mig med sin enkla lite retro design men det är kanske inte så praktiskt... Funkar kanske som en myshörna i uterummet? Nja, jag får fundera vidare...=)

Roxö från IKEA

måndag 30 mars 2009

Intrade

Pip

Marie Claire


Wallpower Next


En av mina stora passioner är tapeter som en del kanske märkt. Här är några favoriter från Intrade. Kollektionen Pip är helt underbar och passar fint nu till vår och sommar. Wallpower Next ger en inspiration till tonårsrummet. Vilken tonåring vill inte ha en graffiti vägg?

söndag 29 mars 2009

Valet är gjort!

För ett tag sen vann jag tävlingen hos Fixa&Dona och nu äntligen har jag bestämt mig för vilken tapet jag ska välja. Det blir Fredrika 529-71, dock är den svart/grå/vit och inte blå som på bilden nedan. Den kommer att bli perfekt inne på äldsta sonens rum!

Fredrika från Sandbergs kollektion Magnus


Matta till vardagsrummet

Nu är jag inne på att byta ut min svarta matta i vardagsrummet till en grön, härlig, fluffig rya. Jag hittade en som är väldigt intressant på Bossesmattor.se. För att säkerställa att den verkligen har den färg jag är ute efter har jag beställt ett mattprov som jag nu väntar med spänning på...=)

Valentino

fredag 27 mars 2009

Sally Ann





Sally Ann är Frälsningsarméns nystartade verksamhet för rättvis handel. Ändamålet är att skapa nya arbetstillfällen i världens fattigaste länder, genom produktion av inrednings- och presentartiklar. Tillverkningen sker inom Frälsningsarméns internationella verksamhet, för närvarande i Bangladesh, Kenya och Peru. Butiker finns i Dhaka, Oslo och nu också i Stockholm.
Sally Ann är ett nordamerikanskt slanguttryck för The Salvation Army.

Åh, vad jag önskar att denna butik fanns på närmare håll eller att det skulle gå att handla över nätet. Jag gillar verkligen hantverk, där varje exemplar blir unikt. Att det dessutom är Rättvisemärkt är ett stort plus!

onsdag 25 mars 2009

Semestersugen!

Vem blir inte semstersugen när man ser dessa ställen som finns till uthyrning. Alla är inredda av RoomService som finns i USA. Helt fantastiska möbler och andra inredningsprylar. Man får massor av inspiration på deras sida, ta en titt!







måndag 23 mars 2009

Tapeter från ROMO

ROMO:s kollektion Mirabel bjuder på en hel del för den vågade. Kanske inte en tapet man väljer att sätta i ett helt rum men jag hade gärna haft en fond med nån av nedan tapeter. Tyvärr börjar väggarna ta slut...=)







Modernt vs romantiskt

Hur ska man kunna välja en stil och sen hålla sig till den? Jag gillar verkligen många stilar och dras ständigt mellan romantiskt, modernt och retro. Jag skulle behöva ett jätte stort hus med många rum så jag kunde inreda vart och ett i en egen stil. När jag inredde vårt sovrum så var jag inne på gammal stil med en modern touch, men nu (inte ens 1 år senare) vill jag göra om igen... Hur gör ni andra? Har ni en stil ni kör fullt ut eller pendlar ni fram och tillbaks som jag?


Foto från Mio

lördag 21 mars 2009

Hur vill du sova?

Hamnade av en slump på Hotel1:s hemsida och min syn på hotell blev annorlunda. Här har dom verkligen ett rum för alla. Precis såhär skulle jag gjort om jag skulle öppna ett hotell...=) Och tänk vad roligt inredarna måste ha haft - ett rum = en stil.






























fredag 20 mars 2009

Fantastiska foton

Kikade in hos Desiretoinspire och hamnade sedan snabbt på Richard Powers sida. Filka fantastika bilder han har i sin portfolio. Jag kan starkt rekommendera ett besök på hans sida! Jag avundas verkligen dom som har öga för det där att ta bilder som berör. Sista bilden har ingenting med inredning att göra men den är så fin så jag var tvungen att ha med den också...=)






















torsdag 19 mars 2009

Fåtöljer i köket


Igår satt jag och kollade på Arga snickaren och måste säga att jag verkligen gillade idéen med att ha fåtöljer runt köksbordet. Praktiskt? Nej, men tänk vad härlig café känsla man får när man sitter där och njuter av en cappuccino en lördagmorgon...=)

onsdag 18 mars 2009

Lisa Rinnevuo

Det är garanterat ingen som missat Lisa Rinnevuos fantastiska verk. Det var verkligen kärlek vid första ögonkastet när jag såg hennes tavlor. Jag hade gärna haft dom allihop, på varenda vägg i hela huset...=)
















tisdag 17 mars 2009

Vinn smycke från Seagullonline



Ta chansen att vinna detta fina smycke. Tävlingen hittar du HÄR»

Tävling hos Sköna Hem

Rösta på din favorit bland dom 3 läsarhemmen och vinn den fina brevkorgen och pennstället.
Vilket hem går hem hos dig? Kika på bilder och lägg din röst HÄR»

måndag 16 mars 2009

Gungstolar

Finns det nåt mer rogivande än att sitta i en gungstol? Den gamla traditionella gungstolen skulle inte passa in i mitt hem men det finns ju gott om moderna alternativ. Nedan ser ni mina favoriter. Nu är det bara plånboken som sätter stopp... Samtliga finns på PID.se



Mamma gungstol





Stingray rocket-
chair







Placentero Echo






Snooze rock

fredag 13 mars 2009

Nya saker på önskelistan



Jag fastnade direkt för denna underbara fåtölj från Mio. Den skulle definitivt blir en favorit hos barnen också.





Ferm Living har denna coola väggdekoration
som hade passat perfekt i min hall.

En rockig variant på "Keep calm", riktigt cool!!!

Känner du igen prylarna?



På expressen.se kan du göra detta skojiga webbtest. Kan du dina klassiker? Testet gör du HÄR»

För en inredningsfantast så är det kanske lite för lätt men kul ändå...=)